۲۰فروردین ماه، روز هنر انقلاب و بزرگداشت شهید سید مرتضی آوینی

با پیروزی انقلاب، سید مرتضی به جهاد سازندگی پیوست و برای به تصویر کشیدن مظلومیت مردم به فیلم سازی پرداخت. با آغاز جنگ، وی گروه فیلم سازی اش را از همان اولین روزهای جنگ به جبهه برد.

مجموعه فیلم های خان گزیده ها، شاگرد، فتح خون، حقیقت، روایت فتح، خنجر و شقایق، حاصل یک دوره فشرده از فعالیت های فیلم سازی اوست. در این میان، مجموعه روایت فتح جذابیت های ویژه ای برای همگان داشت.

سید مرتضی آوینی، کتاب هایی نوشت و سردبیری مجله سوره را نیز بر عهده گرفت. همچنین، وی به تحلیل فیلم در مطبوعات می پرداخت. کتاب های مبانی نظری غرب، آیینه جادو و حلزون های خانه به دوش از جمله آثار مکتوب آن هنرمند فرزانه است.

سرانجام سید مرتضی آوینی در تاریخ ۲۰/۱/۱۳۷۲ و هنگام تصویربرداری مجموعه ای دیگر از روایت فتح، در قتلگاه فکه، بر روی مینِ باقی مانده از دوران جنگ رفت و جاودانه شد. در این انفجار، افزون بر او، یکی دیگر از هنرمندان گروه به نام سعید یزدان پرست نیز به شهادت رسید.

رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای، افزون بر شرکت در مراسم تشییع جنازه سید مرتضی آوینی، وی را «سید شهیدان اهل قلم» نامید.۱

۲۰ فروردین ، روز هنر انقلاب اسلامی
پس از شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، شهید سید مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد.

۲۰فروردین،روز هنر انقلاب و بزرگداشت شهید سید مرتضی آوینی گرامی باد.

یادداشت رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی